’t Luukske al 40 jaar van en voor ‘De Loi’

Het Wellerlooise gemeenschapshuis onderging door de jaren de nodige aanpassingen, wat bleef is de verbinding tussen het gebouw en het dorp. Op 27 oktober wordt in MFC ’t Luukske 3.0 het veertigjarig bestaan gevierd.

In 1979 besloten Henk Fransman, Jan Derks en Hans van Veldhoven dat er in Wellerlooi een gemeenschapshuis moest komen en werd de stichting Gemeenschapshuis Wellerlooi opgericht. In dat zelfde jaar werd ook de eerste steen gelegd voor het ’t Luukske 1.0. Vanaf het eerste moment nam Scouting Wellerlooi zijn intrek in het nieuwe gebouw.

In 1999 werd het gebouw uitgebreid zodat meer verenigingen gebruik konden maken van het gemeenschapshuis. Vijftien jaar later in 2014 lanceerde het dorp het plan Luukske 3.0 en werd een nieuwe sportzaal toegevoegd die in 2017 werd geopend. Zo ontstond het huidige MFC ’t Luukske.

Het multifunctioneel centrum werd in 2016 genomineerd voor de Appeltjes van Oranje en werd in hetzelfde jaar ook twee bij de Limburgse prijs Onze Buurt. Dit jaar wist Wellerlooi met onder andere ’t Luukske de tweede plaats in de wacht te slepen bij de landelijke Dorpsvernieuwingsprijs. Veel zaken zijn de afgelopen 40 jaar veranderd, maar een aantal zaken is nog steeds hetzelfde. ’t Luukske wordt alleen door vrijwilligers draaiende gehouden en tijdens de zomermaanden verhuurd aan jeugdgroepen voor hun zomerkampen. Door deze verhuur worden extra inkomsten gerealiseerd van buiten het dorp zodat het voor de lokale verenigingen mogelijk is om het ’t Luukske tegen een verenigingsprijs te huren.

Op zondag 27 oktober viert ’t Luukske zijn 40-jarig bestaan. Tijdens deze middag presenteren diverse gebruikers van ’t Luukske zich en vindt er aansluitend een feestavond plaats.

Auteur: Maurice

Deel Dit Bericht Op

Plaats een Reactie