Wellerlooi in de finale voor de Dorpsvernieuwingsprijs 2019!

Ansen, Den Andel, Esbeek en Wellerlooi zijn de finalisten voor de Dorpsvernieuwingsprijs 2019. Het gaat om dorpen uit Drenthe, Groningen, Noord-Brabant en Limburg.

Met deze tweejaarlijkse Dorpsvernieuwingsprijs stimuleert de De Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK) bewoners om zelf initiatieven te nemen die een wezenlijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid van hun dorp of regio.

De jury koos dit jaar vier dorpen die zich onderscheiden als het gaat om vernieuwing en duurzaamheid. Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren, toen er altijd drie dorpen naar de finale gingen. “De keuze uit de vijftien dorpen was dermate moeilijk, het niveau lag zo dicht tegen elkaar aan, dat voor vier finalisten is gekozen”, aldus de jury die bestaat uit Elles Bulder (lector Leefomgeving en transitie aan de Hanze Hogeschool te Groningen), Thijs van Mierlo (directeur LSA, Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners) en Hans Cok (medewerker democratie bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken).

Binnenkort zullen de data waarop de finalisten bezoek krijgen van de juryleden, bekend zijn. De uitreiking van de prijs is op 25 mei in het Drentse dorp Witteveen, winnaar van de Dorpsvernieuwingsprijs 2017.

Auteur: Maurice

Deel Dit Bericht Op

Plaats een Reactie