Rabobank Honingboom

Op vrijdag 14 december jl. plantten Rabobank Horst Venray, MFC ’t Luukske en de Catharinaschool in samenwerking met het GreenTeam een honingboom achter de gymzaal in Wellerlooi. Aanleiding is de heropening van het vernieuwde Rabobankkantoor aan het Schouwburgplein in Venray eerder dit jaar. Als maatschappelijke bank wilde de Rabobank ook iets doen voor de gemeenschap, een bijdrage leveren aan deze regio. Dat doet ze door 32 honingbomen te planten, één in elke dorpskern van het werkgebied. De Rabobank draagt hiermee bij aan de al geleverde inzet in deze regio voor het bevorderen van de bijenpopulatie. 

De boom heeft een centrale plaats gekregen achter de sportzaal en om de boom komen nog picknickbanken te staan zodat mensen er straks ook onder kunnen gaan zitten. Hij komt dan ook niet alleen ten goede aan de bijen, maar ook aan de inwoners van Wellerlooi.”.

In de nazomer zijn er weinig bloeiende planten. De honingboom (Sophora japonica) is een boom uit de vlinderbloemenfamilie en bloeit juist in deze periode. Daarmee is de honingboom een uitermate belangrijke drachtplant voor gezonde winterbijen. De bomen kunnen 15 tot 20 meter hoog worden.  

Auteur: Maurice

Deel Dit Bericht Op

Plaats een Reactie