Gymzaal energie neutraal

greenVandaag zijn 88 kub vloerisolatieplaten geleverd. De vloer van de nieuwe gymzaal wordt goed geïsoleerd (Rc 3,5) met deze 12 centimeter drukvaste isolatieplaten. De wanden worden nog beter geïsoleerd (Rc 4,5)  en het dak heel erg goed (Rc 6,0). Hierdoor hoeven we de gymzaal haast niet te stoken.

Ons streven is om de gymzaal volledig energieneutraal te maken of zelfs met een energie overschot. Dit overschot gebruiken we  dan bij het huidige Luukske.  Naast goed isoleren doen we hiervoor meerdere zaken.

Alle verlichting in het nieuwe gebouw wordt LED die door middel van bewegingssensoren aangaan wanneer mensen in een ruimte zijn. Bij verlaten van de ruimte gaan de lampen automatisch weer uit.

De ventilatie unit in de kleedruimtes en douches is een WTW unit. Deze haalt de warmte weer uit de afgezogen lucht en verwarmt hiermee de verse lucht die naar binnen gaat.

Het douchewater voor de gymzaal wordt opgewarmd met zonne-energie. Hiervoor wordt een zonneboiler geïnstalleerd met een capaciteit die groot genoeg is zodat 30 personen binnen een uur kunnen douchen. De hiervoor benodigde collectoren worden geplaatst op het dak van ’t Luukske. Levert ook voor ’t Luukske een besparing op wanneer er groepen in de zomer verblijven die douchen. Is meer warm water nodig dan staat een HR++ ketel stand-by zodat we nooit zonder warm water zitten.

Op het dak van de nieuwe gymzaal worden PV-panelen geplaatst die meer stroom opwekken dan dat er in de zaal wordt gebruikt. Hierover vertellen we later meer.

IMG_0792

Een dubbele oplegger met isolatieplaten wordt gelost.

IMG_0793

Installatie bedrijf Giesen heeft vandaag de gasleiding geplaatst tussen de nieuwe meterkast in de gymzaal en de meterkast in ‘t Luukske. We kunnen straks volstaan met 1 aansluiting en sparen door de combinatie van de gebouwen hiermee weer het vastrecht uit.

Auteur: Maurice

Deel Dit Bericht Op

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud