Appeltjes van Oranje

beeld_witGemeenschapshuis ’t Luukske is trots dat ons gemeenschapshuis is uitgekozen uit alle inzendingen om deel te nemen aan de 2e ronde van de Appeltjes van Oranje.

Het Appeltje van Oranje is de jaarlijkse prestigieuze prijs voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. De initiatieven zijn uniek, creatief en succesvol en al minstens twee jaar operationeel.

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix en een geldbedrag. In mei 2016 reikt Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, de Appeltjes van Oranje uit. Drie winnaars ontvangen dan elk een Appeltje van Oranje en het bijbehorende geldbedrag.

Dit jaar luidt het thema: Samen zelf doen! Mensen die met elkaar een dorpswinkel, buurthuis, speelruimte of andersoortige gemeenschappelijke voorziening beheren, daarover gaan de Appeltjes van Oranje 2016.

De handen uit de mouwen steken en meedoen, het is hard nodig. Door krimp op het platteland verdwijnen voorzieningen en door bezuinigingen op het gebied van zorg en welzijn moeten mensen in toenemende mate zelf ontmoetingsruimtes in stand houden of informele (zorg)initiatieven opzetten. Graag zet het Oranje Fonds deze initiatieven dit jaar extra in de schijnwerpers. Zij bekronen het zelfbeheer en de inzet voor elkaar.

Uit alle nominaties vanuit Nederland en de Nederlandse Antillen gaan 40 deelnemers door naar de 2e ronde. In de Stemweek van 7 t/m 13 december roept het Oranje Fonds mensen op om online een stem uit te brengen op een initiatief naar keuze. Het Oranje Fonds brengt de Stemweek breed onder de aandacht door o.a. radiocommercials, persberichten en online advertenties.

Auteur: Maurice

Deel Dit Bericht Op

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud